STAMAGRI BV

Nollenweg 5
1756 CN ‘t Zand
info@stamagri.nl
06 228 985 50

Over ons

STAMAGRI is gevestigd in Callantsoog (NH) en is de leverancier van vers bereide Stam Friet en andere aardappelproducten. Passie voor kwaliteit en smaak staat bij ons bovenaan. Allereerst door te streven naar een goed geteelde aardappel en voorts door uiteindelijk een smakelijk vers aardappelproduct te leveren.

Ons assortiment bestaat uit verse Stam Friet, vers geschilde aardappelen, krielaardappeltjes en onbewerkte aardappelen.

Daarnaast werkt Stamagri ook duurzaam:

Na het rooien van de aardappelen moeten deze zo snel mogelijk gedroogd worden. Voorheen werden de aardappelen gedroogd d.m.v. mechanische ventilatie, maar in 2016 worden de aardappelen gedroogd door natuurlijke ventilatie. Dit doen wij door de aardappelen in rijen te zetten in een trekschuur, de deuren gaan dan aan twee kanten open zodat de aardappelen door de wind gedroogd worden. Wel is het belangrijk dat de kisten met aardappelen zoveel mogelijk vrij zijn van losse grond.  

Voor de verwerking van onze aardappelen waaronder het sorteren, schillen, snijden, verpakken en koelen hebben wij veel electriciteit nodig. In 2013 hebben wij daarom 40 zonnepanelen op het dak geplaatst. Met deze panelen wordt grotendeels in onze eigen electriciteit voorzien. Hiermee draagt Stamagri ook een klein beetje mee aan een beter milieu.